top of page
Szerző képeMÉPK

Klaszter EXPO Start



A magyar klaszterközösség felismerte, hogy a szigetszerű működés nem elég, a nemzeti szintű változáshoz interszektorális összefogás szükséges. Ennek keretében egy országos klaszter-háló, valamint egy kollektív kompetencia platform létrehozásán dolgozunk.

Klaszter EXPO Start | A rendezvény, amelyen bemutatjuk, hogyan válnak a klaszterek a magyar gazdaság sarokköveivé! A tervek szerint kétévente megrendezésre kerülő Klaszter EXPO-k célja bemutatni a klaszterek által biztosított üzleti és technológiai értékeket a hazai vállalkozások, valamint a potenciális partnerek (kutató központok, egyetemek, nemzetközi szereplők, stb.), emellett a központi támogató szervek és a sajtó felé. A rendezvény egyfajta értékleltár, amelyen a szakmai területeken és a klaszterfejlesztésben egyaránt kiemelten tapasztalt klasztermenedzsment szervezetek egy tömbben egyesítik a magyar klaszterek által felhalmozott tudást, tapasztalatot és egységesen prezentálják azokat.

A Klaszter EXPO-k bevezető eseménye a 2022. november 22-én megrendezésre kerülő Klaszter EXPO Start, amely egy hagyományos exponál kisebb lélegzetvételű rendezvény lesz, funkcióját tekintve értékleltár a szakpolitikák, minisztériumok, kamarák, operatív szervek, kormányzati szervek és a releváns hatóságok felé. A rendezvény első, délelőtti szekciója meghívásos alapú, konferencia jellegű szakmai bemutatkozás, a délutáni egysége pedig minden érdeklődő számára nyitott seregszemle a klaszterek kiállítópultjainál.

Munkacsoportjaink olyan rendezvényt szervezésén dolgoznak, ahol bemutathatjuk a klaszterek által támogatott innovatív fejlesztéseket is a gazdaság azon szektoraiból, melyeket a csatlakozott klaszterek képviselnek. Célunk, hogy megismertessük a résztvevőkkel szektorokon átívelő klaszterközi kapcsolatrendszerünket és szakértői bázisunkat, legyen az energetika, gyógyszer- és élelmiszeripar, földtudomány, informatika, autóipar, export, csomagolástechnika, sport, termál- és egészségipar, kreatív-, fa- és bútoripar vagy akár gasztronómia.

A Klaszter EXPO Start rendezvényünk ideje: 2022.11.22. helyszíne: Óbudai Egyetem Részletes programmal hamarosan jelentkezünk! Addig olvassa folyamatosan frissülő közösségi média oldalainkat!




25 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page