top of page
  • Szerző képeMÉPK

Kék Angyal ökocímke – a környezetvédelem fontossága az építőiparban

Napjainkban már számtalan jelölés található a különféle termékeken és a szolgáltatásokon is, hogy a fogyasztók számára megkönnyítsék a vásárlási döntéseket.

Nem elég azonban az egyes jelölésekről tudni, a mögöttük lévő hitelesség kulcsfontosságú a piacgazdaságban.

Kék Angyal. Az eredeti. Az első és a legsikeresebb környezetvédelmi jelölés a világon. Német minőség.

A Kék Angyal volt például az első környezetvédelmi jelölés a világon, amit 1977-ben vezettek be, és azóta jó okkal nyerte el a fogyasztók bizalmát.


A környezetvédelem fontossága az építőiparban

A legtöbb időt többnyire a négy fal között töltjük, akár otthon, akár valamilyen irodában, ezért közérzetünk és egészségünk nagyban függ a beltéri levegő minőségétől.


Az építőanyagok és a lakberendezési tárgyak számtalan szennyeződés forrásai lehetnek, így jelentős hatással vannak a levegő minőségére.

Nézzük meg, hogy a Kék Angyal ökocímkével ellátott építőanyagok milyen előnyöket jelentenek a környezet és a fogyasztók számára!


Kék Angyal ökocímke és ami mögötte van

Alacsony károsanyag-kibocsátás

Egy otthonban vagy egy közösségi térben számos olyan építőanyag és lakberendezési tárgy található, amelyek alapanyagai és gyártási technológiái megterhelhetik a környezetet, ráadásul káros hatással lehetnek az emberek egészségére is.


A Kék Angyal minőségjel csak olyan termékekre kerülhet fel az építőiparban (is), amelyek összeegyeztethetők a természet és az egészség védelmével.


Magas elvárások

A Kék Angyal ökocímke bevezetése óta az egészségtudatos és környezettudatos vásárlás jelképévé vált.

Az ezzel az ökocímkével ellátott termékeknek a legmagasabb egészségügyi követelményeknek kell megfelelniük.


A termékek előállításához például nem használhatnak fel káros (rákkeltő, mutagén, teratogén) anyagokat. Sajnos a gyártási költségek minimalizálása miatt számtalan termék jelenthet veszélyt a vele szennyezett levegő belélegzésével.


A Kék Angyal minősítési rendszer ezeknek a káros anyagoknak a korlátozását határozza meg. A Kék Angyal minősítésnek megfelelő építőipari termékek környezetbarátok, és védik az emberek egészségét.


Négy központi célkitűzés

A Kék Angyal minősítési rendszer négy fő védelmi célt határoz meg: az egészség, az éghajlat, az erőforrások és a víz védelmét, amiket a jelöléseken szövegesen is megjelenítenek.



154 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page