top of page
  • Szerző képeMÉPK

Ettől különleges az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó

Mielőtt elkezdenénk kivesézni azt, hogy melyek az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó előnyei, érdemes tisztázni egy-két fogalmat. Azok, akik tudják, hogyan működik a légfüggöny, és miért praktikusak a tolóajtók, akár át is ugorhatják a következő szakaszt, és rögtön rátérhetnek a szóban forgó konstrukció előnyeire.

Ezért előnyös az automata ajtó


Az automata ajtók kevés helyet foglalnak, és nem kell azzal számolni, hogy az ajtó nyitásával valaki vagy valami esetleg az ajtószárny útjába kerül. Kivitelük elegáns, bármilyen épület esetében mutatós.


Sokszor bosszantó tud lenni, ha egy ajtó nyitva marad, hiszen nyáron beáramolhat a meleg levegő a légkondicionált helyiségbe, télen pedig kiszökhet a meleg. Az ajtók automatikus csukódása mérsékelheti ezt a problémát, ám egy gyakran nyíló ajtó esetében még mindig jelentős lehet a hőáramlás, nem beszélve a kellemetlen szagokról, bogarakról. Erre kínál megoldást a légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó, de erről majd később.


Így működik a légfüggöny


Vannak olyan helyzetek, amikor gyakran kell nyitni egy ajtót. Ilyen lehet egy gyártócsarnok, egy műhely, egy raktárcsarnok, de egy egészségügyi központ, egy szálloda, egy iskola vagy egy irodaépület bejárata is bizonyos időpontokban forgalmas lehet.


A légfüggöny lényegében egy láthatatlan ajtó, ahol a levegő áramlása gondoskodik arról, hogy elválasszon egy helyiséget a külvilágtól, vagy adott esetben két helyiséget egymástól. Egész pontosan egy ventilátorhajtással működő készülék kialakít egy légakadályt az ajtónyílásban.


Így nem okoz túlzott hőveszteséget például egy fűtött aula esetében az, ha ki-be járnak az emberek. Egy fűtött vagy hűtött raktárhelyiségbe sem kerül túlzott mértékben kintről levegő még a rakodás alatt sem, ha van telepítve légfüggöny.


Az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó előnyei


Jellemzően ha egy automata tolóajtó mellé telepítenek légfüggönyt, azt egy másik cég végzi, mint az ajtó telepítését, és nem is kerül túlzottan közel egymáshoz a légfüggöny és az ajtó. Másként van ez az Airslide - légfüggönnyel kombinált automata tolóajtó esetében. Itt ugyanis 20-25%-kal nagyobb hatékonyságot lehet elérni, mivel nem keletkezik rés az ajtó és a légfüggöny légpengéje között.


Már a bekerülési költsége is sokkal kedvezőbb a kombinációnak, mintha külön-külön történne az automata ajtó és a légfüggöny telepítése. Itt ugyanis egyetlen termékről van szó és nem pedig két különbözőről. Ezzel együtt érdemes megemlíteni, hogy nagy előny, hogy nem kell együttműködnie két különböző cégnek, ami olykor bizony súrlódásokkal jár.


A fenntartási költség sokkal kedvezőbb, ha a termékkombinációt tekintjük, hiszen ebben az esetben csak akkor üzemel a légfüggöny, amikor nyílik az ajtó, nem folyamatosan. Ráadásul a légfüggönynek nincs is fűtési költsége, mert a belső hőmérséklet levegőjét használja.


Karbantartás és hibaelhárítás


Mivel egyetlen termékről beszélünk így egy terméket is kell karbantartani. Ez költséghatékonyabb és kevesebb kellemetlenséggel jár. A FAAC Hungary Kft. 24 órás, országos ügyelettel rendelkezik, így nem adódhat soha olyan gond, amit ne lehetne gyorsan megoldani.


Ha kérdése van akár a légfüggönnyel kombinált tolóajtók, akár más termékek kapcsán, írjon az ügyfélszolgálatnak bizalommal!









14 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page