top of page

CUBU, a szegőlécek forradalmára

A Bau Dekor Kft melegburkolati szakértőként különös figyelmet fordít a termékpalettája összetételére, hogy naprakészen, a piaci igényeket kielégítő, és piacformáló termékeket forgalmazzon. Ez az elv vezérelte cégünket a forradalmian új technológiájú CUBU szegőlécek bevezetésénél is.


A CUBU szegőlécek egy új vágási és lerakási technológiát képviselnek, és használatukkal gyorsan és precízen fejezhető be bármilyen padlóburkolat.


Az elmúlt években a szegőléc dilatációtakarási funkciója mellett, esztétikailag is egyre fontosabb szerephez jutott ez a padlókiegészítő. Így a vásárlók is tudatosabban választanak olyan szegőlécet, amellyel szép és tartós látványt kaphatnak.

A német Döllken ennek hatására dobta piacra az innovatív, forradalmian új technológiával lerakható szegőlécét a Cubu termékcsaláddal, amelyet Magyarországon cégünk, a Bau Dekor Kft. forgalmaz.Hagyományos szegőlécek


Napjainkban a legelterjedtebbek, az MDF alapú szegőlécek. Ezeknél a termékeknél az MDF magra egy fóliát ragasztanak, ez adja meg az adott színét, mintázatát. A lécek gérbevágással kerülnek fel a falra, amelyet tökéletes illeszkedéssel kell kivitelezni, hogy a lécek találkozása hézagmentes legyen. Ezek a sarokpontok igen sérülékenyek, ezért a magas igénybevételű helyekre nem ajánlott ez a lerakási technika, ugyanis a sarkok mentén, a fólia kifodrosodhat, amennyiben a felületet sok külső behatás (porszívó, felmosórongy, játékok nekiverődése) éri.


Ez a probléma orvosolható, olyan szegőléccek, amelynek vannak műanyag kiegészítői, végzárók, sarkok, amik megvédik a gérbe vágott szegőlécek illeszkedését, elrejtik az ajtóknál, falvégződéseknél a szegőléc vágott végeit. A kiegészítős szegőlécezés azonban meghosszabbítja a lerakási folyamatot, és vásárlásnál is adódnak problémák, hiszen a vásárló nem mindig tudja eldönteti, hogy mennyi külső sarokra vagy éppen végzáróra van szüksége, ezért legtöbbször megakad a lerakás, egy adott kiegészítő hiánya miatt.


A PVC szegőlécek a legtartósabb megoldást nyújtják. Ütésállók, nem sérülékeny a felületük, nedvességállóak és nem színeződnek el évek múlva sem. A sarkokat színazonos kiegészítőkkel óvhatjuk meg az esetleges sérülésektől.Cubu, a megoldás minden problémára


Ez a szegőléc a tökéletes sarokkialakítás titka. A kínálatában több típus is megtalálható, de a legfőbb tulajdonságait minden típusa magában hordozza.


A legfontosabb és egyben kiemelkedő tulajdonsága, hogy tökéletesen kialakíthatóak a belső és külső sarkok, kiegészítő termékek használata nélkül is.


A Cubu Flex szegőlécek igazi különlegessége, hogy nincs szükség kiegészítő elemekre. Nem kell többé sarok- és toldóelem, vagy végzáró. A végeredmény tökéletesen hézagmentes és folytonos lesz, így szakadásmentes szegőzés végezhető vele.

A Cubu innovatív szegőlécek HDF magjuknak és polyblend alapú PP/TPE műanyag bevonatuknak köszönhetően rendkívül ellenállók a külső behatásokkal, hőmérséklet ingadozással és a nedvességgel szemben.


Felrakása gyors és egyszerű


A gyártó külön erre a célra fejlesztett ki egy nagyon egyszerűen használható guillotine vágóeszközt és ragasztót. Nincs szükség másra csak a vágóeszközre, a hozzá gyártott ragasztópisztolyra és ragasztóra, vagy esetleg SIGA szalagra. Ezek az eszközök sok helyen már bérelhetők, nem szükséges megvásárolni őket a kisebb munkálatokhoz, így akár a vásárló maga is elvégezheti a lerakást.


A szegőléc rugalmas tulajdonságai miatt, erősen ajánlott kiszárítani és portalanítani a falat a felrakást megelőzően, és a léceket akklimatizálni a burkolandó helységben minimum 48 órán át. A mérés és vágás után, a ragasztót folyamatos, hullámvonalban kell felvinni, nem pontokban, majd a szegőléc a falhoz nyomva helyezhető fel.


A rugalmassága végett a 2,5 méteres egybefüggő szál, még egy kiemelkedő tulajdonsággal bír, hogy kis ívben hajlítható, tehát egy íves falra, vagy egy nagyobb oszlop köré is felhelyezhető. A mai kínálatban nem találunk még egy ilyen szegőlécet, ami ennyire modern technológián alapulna és ilyen egyedi tulajdonságokkal bírna.


Rögzítése, nagyon egyszerű! Gyorsan és szépen, tiszta és rendezett munkával tehető fel a falra.


Tekintse meg a videónkat, amelyből kiderül hogy milyen egyszerű!


CUBU típusai


Cubu flex

Az alapmodel a Cubu Flex szegőléc, képes akár 13mm-es dilatációt is eltakarni. Négyféle magasságban és négyféle színben kapható.

Ez egy új alternatív sarokkialakítási megoldás, ezt hívják „Cubu blocks”-nak. Használható sarkokhoz és végzáráshoz is.


Cubu XL

A Cubu XL, akár 19mm-es dilatációt is eltakar, ezáltal tökéletes, nagyobb hézagok eltüntetésére. Ideális megoldás fapadlókhoz. Elérhető kétféle magasságban és háromféle színben.


Cubu Hamburg style

Egy szegőléc, amely ötvözi a klasszikus hamburgi stílus, és a HDF mag tulajdonságait, melynek eredménye egy stílusos és erős szegőléc. Csak a Cubu XL, a T&S és a Cubu Hamburg képes eltakarni akár 18mm-es dilatációs hézagokat.


Cubu Touch & Style

A T&S a Cubu szegőlécek új kollekciója, ami 3D dombornyomott felülettel rendelkezik és ennek köszönhetően a valódi fa benyomását kelti, ezzel tökéletesen kiegészítve a fapadlókat. Akár 18mm-es dilatációs rést is képes eltakarni.

Cubu Stone & Style

A S&S kollekció kifejezetten beton és kő hatású padlókhoz készült. Követi az aktuális belsőépitészeti irányvonalakat. Tökéletesen kiegészíti a kerámia padlólapokat, az LVT és kő padlóburkolókat. A Cubu S&S képes 13mm-es dilatációs hézagot is eltakarni. Elérhető 10 féle színben.


Cubu Premium

A Cubu Premium ötvözi a fémes hatást és a hasznos tulajdonságokat. Többféle árnyalatban készül, melynek köszönhetően sokféle padlóhoz illeszkedik. Egy különleges acélfólia adja kifinomultságát és kivételes külsejét. A fólia egy speciálisan impregnált papír, melynek felülete rozsdamentes acéllal vagy rézzel van bevonva. Képes 13mm-es dilatációs rést is eltakarni.


Kiváló minőség


Könnyen szerelhető, vízlepergető és minden típusú padlóburkolathoz alkalmas.

Kiváló minőségű alapanyagokból készül: a HDF magot gondosan ellenőrzött farostból és magas minőségű polimerekből állítják elő. Biztonságosan használható érzékeny környezetben is, kizárólag ftalátmentes lágyítók felhasználásával készül alacsony, emissziós értékű, ezért nem bocsát ki a beltéri levegőbe káros, szerves vegyületeket.


A Cubu “Greenguard Gold” minősítéssel rendelkezik, így biztonsággal alkalmazható középületekben is, mint iskolákban vagy egészségügyi intézményekben. Emellett a fontos tényező mellett, ütés és nedvességálló bevonata klórmentes.


Összességében elmondható, hogy a Cubu szegőléceinek egyedi jellemzői, nem hasonlíthatóak össze egyik típusú szegőléccel sem. Olyan egyedi tulajdonságai vannak, mint a tökéletes sarokkialakítás, a végzárás, a rugalmas ívben hajlítható anyaga, amivel egyetlen termék sem tudja felvenni a versenyt a mai piacon.


További információkért látogasson el a www.cubu.life oldalra!Cubu szegőlécek


Forgalmazza:

Bau Dekor Kft.

50 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page