top of page

Innováció a szegőlécek piacán

CUBU Flex – a szegőlécek vadonatúj generációja

A hagyományos szegőlécek többsége műanyagból vagy MDF lapokból készül, amiket különféle kiegészítőkkel (klipsz, ragasztó stb.) lehet a falhoz és egymáshoz rögzíteni. A szegőlécek végeit kétféleképpen vághatjuk: egyenesen vagy a kívánt szögbe. Az egyenesen szabott szegőket műanyag sarok - és összekötő elemekkel tudjuk egymásba illeszteni. A másik illesztési mód a gérbe vágás, amikor a szegőlécek végeit a kívánt szögbe vágjuk, majd ezeket összeragasztva alakítjuk ki a sarkokat.


A legnagyobb odafigyelés ellenére is „gérbe vágás” esetén láthatók lesznek az illesztések a sarkokon, illetve a szegőlécek között. Ráadásul ahogy telnek a hónapok a porszívóval vagy akár a játékokkal, kisautókkal okozott sérülések is egyre feltűnőbbek lesznek.

Amennyiben műanyag kiegészítőket használunk (sarkok, végzárók), ezek általában nagyon elütnek a szegőléctől színben vagy mintában, ráadásul könnyen lerepülnek és sérülnek, általában nehezen pótolhatók. Ezek nem csupán esztétikailag jelenthetnek problémát, hanem funkcionalitásukban és tartósságukban is komolyan befolyásolják a szegőlécek szerepét.


Mit is jelent pontosan az illesztésmentes folytonosság egy szegélyléc esetén?

A CUBU Flex szegőléc speciális technológiának köszönhetően rés- és hézagmentesen rakható fel, kiegészítők nélkül. Folytonos megjelenésének köszönhetően olyan esztétikus és egységes, mintha a padló és a fal közé festenénk.

Az illesztésmentes folytonosságot egy speciális eszköznek, az úgynevezett guillotine-nak köszönheti, mely segítségével a szegélyléc dekorrétege nem sérül és a szegőléc hézagmentes marad.

Nézd meg videónkat, és győződj meg a saját szemeddel arról, milyen könnyű és kreatív segítség ez a rendszer a szegőléc vágásában!

A Cubu Flex valóban bármilyen padlótípushoz alkalmazható?

Igen, legyen szó laminált padlóról, vinylről, csempéről, kerámiáról vagy linóleumról, bármilyen padlóburkolat lezárásához tökéletesen alkalmazható. Gumiperemeinek és kimagasló rugalmasságának köszönhetően rendkívül jól illeszkedik a padlóhoz és a „hasas” vagy egyenetlen falhoz is.

Mindemellett ennél gyorsabb lerakás nem létezik. A „gérbe vágott” vagy műanyag kiegészítőkkel felrakott szegőlécekkel szemben minimum 35-40%-kal kevesebb idő alatt lehet felrakni. Ezzel egy átlagos 15-20m2-es szobánál kb. 40 percet, egy 50-60m2-es lakásnál kb. 3 órát lehet spórolni. Emellett fontos tulajdonsága még a Cubu szegélylécnek, hogy por- és zajmentesen könnyedén méretre szabható.


Valóban ellenáll a páratartalomnak és az esetleges ütéseknek a Cubu Flex?

Legyen szó magán- vagy közületi épületről a Cubu Flex rugalmas és ellenálló (100%-ban klórmentes) PP/TPE bevonata nem engedi, hogy a padlóra kiömlött víz bejusson a dilatációs hézagon keresztül a padló alá, illetve megakadályozza, hogy az esetleges felázás károsítsa a falakat. A vízzáró rétegnek köszönhetően a HDF maggal készülő CUBU Flex szegőléc nem szívja magába a nedvességet, így nem deformálódik. Időtálló a megjelenése, ráadásul nyugodtan moshatunk fel bő vízzel a helyiségben vagy le is moshatjuk a szegőlécet, annak egész biztosan nem esik baja, a hagyományos MDF szegőlécekkel szemben a dekorréteg nem tud róla „lekopni”.

A Cubu Flex szegőlécek alapanyaga HDF, azaz ‘High Density Fibre Board’, vagyis nagy sűrűségű farostlemez. Addig, amíg a hagyományos MDF ‘Medium Density Fibre Board’ táblából készült szegőlécek a közepes sűrűségi osztályba sorolhatók, a HDF egy jóval ellenállóbb, keményebb minőséget és extra magas ütésállóságot képvisel. Ez a HDF mag újrahasznosított és tömörített fűrészporból és pépesített fa hulladékból készül, így lehetővé teszi a fa teljes egészének felhasználását.

Érdekesség, hogy a rendkívül ellenálló laminált parkettalapok is ugyanúgy HDF táblákból készülnek. Az alapanyag erős ütésállóságának köszönhetően hosszú ideig olyan újszerű marad, mint lerakáskor.


Garantáltan környezetbarát termék a Cubu Flex és nem tartalmaz az

egészségre káros anyagot?

A CUBU Flex szegőléceket gyártó német Döllken cég elkötelezett híve a tiszta levegő megóvásának. A fenntartható építőipari programok szinte mindegyike elismeri a Greenguard Gold tanúsítványt, amivel a CUBU Flex szegőlécek

rendelkeznek. (Ha egy terméken a Greenguard jelzést látható, azt jelenti, hogy megfelel a szigorú kémiai kibocsátási határértékeknek.)


A CUBU Flex szegőlécek olyan érzékeny terekben is biztonsággal használhatók, mint a gyerekszobák, az iskolák vagy az egészségügyi intézmények.


Összességében elmondható, hogy a Cubu Flex szegélylécekkel egyetlen más termék sem tudja felvenni a versenyt a mai piacon. A tökéletes sarokkialakítás a folyamatos hézagmentes megjelenéssel, a végzárás, a gyors felhelyezés, a rugalmas ívben hajlítható környezetbarát anyag, valamint a víz- és ütésállóság teszi egyedivé, semmivel össze nem téveszthetővé a Cubu Flex szegélylécet.

További információért látogass el az alábbi oldalra: https://www.cubu.life/hu/




22 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page